Shayton Equilibrium – Un nou supercar cu 1.099 CP


Vine din Slovenia, de la compania numita Provoco si se numeste Shayton Equilibrium. Pe unde vrea sa se aseze? Pai unde decat in frunte? Pe langa Pagani, Lamborghini, etc. Si cred ca are toate sansele.

Probabil nu degeaba i-a fost ales numele de Equilibrium, designerii si inginerii incercand sa echilibreze masina in asa fel incat sa fie un supercar perfect. De aceea au folosit un sasiu carbon-titan, suspensii din aluminiu, jante tot din carbon-titan si panouri din fibra de carbon pentru body. Astfel, greutatea totala este de 1.200 kg.

Sub capota este un V12, cu o putere totala de 1.099 CP si un cuplu de 930 Nm, care va folosi o transmisie secventiala si care va ajuta la un sprint 0-100 km/h facut in 3.1 secunde. Pentru a ajunge la 200 km/h are nevoie de doar 8.9 secunde, iar viteza maxima este putin peste 400 km/h (banuiesc, limitata electronic).

Distributia greutatii este de 47/53, evacuarea este una sport (carbo/titan), jantele masoara 20 inch fata si 21 spate, folosesc pneuri Pirelli Pzero 255/35/20 fata si 365/30/21 spate, iar sistemul de franare carbon-ceramic vine de la Brembo. In interior, piele si Alcantara, dar si cateva elemente din fibra de carbon sau aluminiu.

Compania spune ca va construi doar 20 de unitati pe an, dar vor lansa si cateva editii speciale. Pretul pentru un Shayton Equilibrium este stabilit la 1.000.000 euro.

Sursa shayton.eu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s