Artistul zilei: Stillborn


Data infiintarii: 7 aprilie 2009

Componenta STILLBORN:

Aura POHOATA – voce

Catalin GURAU – tobe

Alexandru BOTEZATU – chitara

Mihai DANCIULESCU – chitara

Robert MUNEAN – bass

In toamna lui 2008 s-au nascut primele ganduri despre o trupa noua, iar cautarile pentru o echipa completa au debutat in scurt timp. Au inceput alaturi de cativa prieteni, iar in ianuarie 2009 au intrat pentru prima data in sala de repetitii. Au configurat cateva piese, le-au cantat, s-au bucurat de ele si viseaza departe. In cursul anului 2009 s-a schimbat componenta formatiei, iar in luna noiembrie au reusit sa urce pentru prima data pe scena. Inceputul anului 2010 a adus noi concerte, dar si alte schimbari in componenta trupei.

Stillborn – Un nou inceput!

In anul 2009, formatia sustine primele concerte alaturi de nume mari ale scenei rock din Romania.

In prima parte a anului 2010 mai au loc doua concerte de club in „Big Mamou“ si „Excalibur”.

In iulie 2010 sunt inregistrate primele piese in actuala componenta, melodii care se regasesc pe EP-ul „Un nou inceput”.

La sfarsitul lunii iulie, mai precis pe data de 22, are loc primul concert in actuala componenta in club Mojo, eveniment care a adus un mare numar de admiratori si in cadrul caruia s-a lansat si EP-ul „Un nou inceput”, material ce contine trei piese: 1 – „De ce?“; 2 – „Un nou inceput“ si 3 – „Suflet furat“.

La invitatia celor de la McCann Erickson, pe 30 iulie, trupa a sustinut un concert caritabil in cadrul evenimentului „McCann Garage Sale“.

Pe data de 6 august Stillborn s-a inscris la concursul „Maximum Rock – Suport Pentru Undeground” cu doua piese: „De ce?” si „Suflet furat”.

Tot in luna august, piesa „De ce?” intra in RomTop-ul difuzat de City FM.

Grupul participa la festivalul „cLoverFest 2010”, desfasurat in perioada 27–29 august pe dealurile Muscelului, editie la care au fost prezenti peste sase sute de oameni.

La o saptamana dupa „cLoverFest“, formatia este invitata la festivalul „Padina Fest” din Muntii Bucegi, Platoul Padina, sa cante alaturi de nume mari din Romania: Les Elephants Bizarres, Kumm, Suie Paparude, Monarchy, Tapinarii, OCS. Festivalul s-a desfasurat in perioada 1–5 septembrie 2010 la peste 1500 de metri altitudine.

“Ce este Padina Fest?

manifestare la mare inaltime pentru iubitorii muntelui modalitatea de exprimare a tuturor satisfactiilor pe care le poate oferi muntele cea mai verde miscare sustinuta in Romania la mare altitudine imbinarea muzicii cu natura
cel mai original cinematograf de la peste 1499 de metri altitudine.”

In data de 12 septembrie 2010, formatia sustine un concert extraordinar in cadrul festivalului „Sarbatorile Cetatii Caransebesului”, manifestare unde este cap de afis alaturi de Voltaj.

Sfarsitul lunii septembrie aduce o veste mare: Stillborn este in finala „Maximum Rock – Suport Pentru Undeground”, eveniment ce va avea loc in „The Silver Church” pe data de 24 octombrie 2010, avand ca obiectiv „promovarea formatiilor tinere ce canta 100% live, indiferent de stilul ROCK abordat.”

In RomTop-ul difuzat de City FM pe 2 octombrie 2010, trupa atinge pozitia a cincea, fiind intr-o continua urcare, iar in data de 16 octombrie urca pana pe 2.

La inceputul lui octombrie 2010, grupul intra in „Studioul Trooper” pentru inregistrarea urmatorului material discografic, intitulat „Intr-un vis” – EP.

Pe Stillborn ii puteti vedea in Grill Pub weekend-ul acesta in cadrul maratonului muzical organizat de Rockzone si pe 18 martie vor canta in deschiderea concertului Vita de Vie. Sigur o sa fiu si eu acolo!

Sursa: stillbornband.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s