WeTransfer pana in 2GB


WeTransfer.com este un nou serviciu pentru sharing de fişiere. Sătui de astfel de situri ce apar şi dispar? Probabil că da. Dacă e să rămânem în tabăra optimiştilor să vedem atunci prin ce se evidenţiază acest nou serviciu. Prin mai multe elemente! În primul rând te cucereşte vizual. E 100% flash dar se încarcă rapid şi, după cum vedeţi mai jos, întreaga pagină e ocupată de o imagine, un fel de tapet, ce se tot schimbă periodic. Credeţi că este împotriva plictiselii? De variaţie până se încarcă fişierul? Surpriză: nu. Sunt de fapt reclame. Cineva plăteşte să îi apară o astfel de imagine cu o mică identificare (culmea, ce nu conduce undeva) în colţul dreapta-jos. De ce? Mister pentru mine.

Astfel situl ne spune că partea financiară o are asigurată… dar rămâne să vedem dacă chiar e realistă această idee neobişnuită. În centru se află o mică fereastră cu esenţialul: un formular cu o secţiune unde alegem fişierele (în total 2GB… dar după o putem lua de la capăt cu alţi GB, de e nevoie); până la 20 de adrese ale prietenilor care să fie notificaţi de încărcarea fişierelor; adresa Dvs de email şi, opţional, un mic text (ex: “dragi prieteni, aici e filmuleţul de la aventura noastră de la sfârşitul săptămânii trecute” sau dimpotrivă “dragi colegi, aici e tona de documentaţie pe care şeful ne-a cerut să o procesăm în acest week-end”). E bine să daţi adresa Dvs de email reală, pentru că aşa veţi primi când s-a terminat încărcarea un email de notificare, iar apoi de fiecare dată când unul dintre “adrisanţi” descarcă fişierul sunteţi de asemenea notificat.

Fişierele sunt păstrate pentru 14 zile. Viteza la publicare a fost destul de bună (dacă chiar vrei să publici 2GB vei avea mult de aşteptat, totuşi). Situri gen WeTransfer sunt excelente pentru a evita ataşamente uriaşe la emailuri, dar pentru schimburi clare (ai aici fişierul X, descarcă-l acum). Nu e o soluţie de depozitare pe termen lung (să fie clar). Să sperăm că va rezista. Personal mie îmi place, iar numele e uşor de reţinut. Şi dacă vă plac imaginile de fundal le găsiţi aici spre descărcare, la rezoluţii mari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s