Cronica de film: Sherlock Holmes


Holmes, does your depravity know no bounds ?

This is so… NOT the Guy Ritchie I know. Sherlock-ul lui Guy Ritchie este la fel de dur precum Batman, care nu mai poate fi numit acum cel mai mare detectiv al lumii. Igiena nu este punctul sau forte, dar ii place sa se lupte in ring cu englezoi nativi de 2-3 ori cat el. O zi normala in viata lui Sherlock Holmes, care mai intai gandeste si apoi loveste. Scenele de actiune slow motion fac parte din repertoriul fiecarei “operete” galagioase cu iz de blockbuster.

Titularul postului de detectiv sef este nimeni altul decat caterincosul, caraghiosul, dar sarmantul Robert Downey Jr., care nu se forteaza sa joace cine stie ce.

La fel ca orice blockbuster nici acesta nu se poate lipsi de o introducere clasica cu Sherlock si Watson in full throttle. Eroii nostrii pornesc in film la brat cu doua domnisoare frumoase foc (Kelly Reilly si Rachel McAdams), se feresc de gloante si explozii, se arunca in situatii fara scapare din care scapa basma curata, culminand cu un duel final cum sigur ati mai vazut. Nori computerizati, un pod partial finisat si un final inspirat din episoadele cu Scooby Doo.

Cu un story line = pipi line. Decoruri, screenplay…astea, destul de ok… mă aşteptam la nişte replici şi umor mai lucrat… da’ nu a fost să fie. Harry Potter alike, movie… în mare parte boring.

Tare dor îmi e de ceva gen Snatch, şi tare mă tem că dexteritatea lui Guy boy, scade încetuc din film în film.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s