Cronica de film: Law Abiding Citizen


Tradus la noi “Motivat sa ucida” filmul este mai bun decat te lasa titlul sa crezi. Se poate asemana cu seria Saw, si un pic cu Inside Man. Cu Saw datorita planurilor care anticipeaza reactiile celorlalti iar cu Inside Man pentru suspansul si intorsaturile de situatie.

Din nou, in rol principal, Gerard Butler (The Ugly Truth si Gamer), de data aceasta un fost tactician al armatei americane care a asistat la uciderea fiicei si sotiei. Din cauza lipsei de dovezi doar unul dintre cei doi ucigasi este pedepsit cu moartea, iar celalalt cu trei ani de inchisoare, dupa care eliberat pentru ca incheiase o intelegere cu avocatii. Rol secundar, Jamie Foxx, in rolul avocatului apararii, cel care a incheiat intelegerea cu ucigasul.

Subiectul: Dupa 10 ani de la proces, urma executia unuia dintre criminali, apar probleme si este suspectat cel cu intelegerea pentru ele. Cel din urma este avertizat ca urmeaza sa fie arestat de un apel anonim, care ii da si o solutie de scapare. Crezand ca va scapa de politie, ia ostatic un alt politist, yada-yada-yada, politistul este chiar personajul principal care il sechestreaza si il tortureaza. Este arestat si i se ia marturia dupa cateva intelegeri amuzante si fortate.

Partea frumoasa din film este ca, din inchisoare, personajul reuseste sa isi puna in aplicare un plan amplu de pedepsire a judecatoarei si avocatilor implicati in proces. Filmul este tensionat, cand ai impresia ca urmeaza sa se linisteasca un pic, explodeaza ceva, cineva trage cu arma numai bine sa te socheze. In alte scene ai impresia ca nu se mai intampla nimic, ca planul se va termina sau ca a blufat, dar bum, totul se intoarce impotriva celor care il ancheteaza.

Finalul (ca deh, este film american) este bun, cei rai sunt pedepsiti, iar cei buni scapa, intr-o oarecare masura. Pentru un film de 1h si 40min a reusit sa ma tina in priza, sa ma gandesc cine l-ar putea ajuta si sa represupun cand acel personaj moare.

Si ca incheiere: scena stupida. Cand politia vine sa il aresteze pentru mutilarea criminalului, el era acasa construind o pasare de lemn, se ridica in picioare si se dezbraca… Am inteles ca e considerat unul din cei mai sexy actori, dar puteau sa il puna sa alerge transpirat in orice alta scena, nu era nevoie sa il dezbrace in fundul gol. Stupid. In rest filmul e placut si bunicel. Daca ar fi sa ii dau o nota cred ca ar fi un 8,5.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s