Demonstrativ de exceptie la BCR Open Romania 2009


Fostul jucător profesionist de tenis Yannick Noah va disputa o partidă demostrativă astazi, în a patra zi a turneului de tenis BCR Open, la Arenele BNR din Bucureşti.

Noah, care are în palmares un titlu de Mare Şlem, obţinut pe zgura pariziană de la Roland Garros în 1984, va juca o partidă demonstrativă în compania iranianului Mansour Bahrami, a lui Ilie Năstase şi Andrei Pavel.

Cunoscut şi pentru cariera sa în lumea muzicii, Noah este o figură legendară a tenisului mondial, reuşind să câştige 23 de turnee în circuitul ATP, unde a urcat până pe poziţia a treia.

Yannick Noah îl va întalni pe Andrei Pavel (35 de ani) care s-a retras ieri în faţa publicului bucureştean după o carieră impresionantă. Eliminat în primul tur al turneului BCR Open România de uruguayanul Pablo Cuevas, „Cneazul“ a găsit însă resurse să părăsească tenisul cu zâmbetul pe buze.

Un personaj charismatic, Andrei Pavel a transformat ultimul său meci de simplu din carieră într-un adevărat spectacol. Depăşit pe teren de un sportiv mai tânăr cu 13 ani, „Cneazul“ a preferat să facă şotii cu fanii din tribune decât să se agaţe cu disperare de orice punct al meciului. Andrei a glumit şi şi-a luat astfel un frumos adio de la fanii săi.

„Am fost foarte aproape să lăcrimez, dar m-am abţinut. Eu am încercat doar să mă distrez. Nu a fost o goană după puncte, pur şi simplu mi-a făcut plăcere să joc din nou la mine acasă. Nu regret nimic din toată cariera mea de jucător profesionist. Cele mai frumoase momente au fost meciurile din Cupa Davis şi victoriile obţinute în faţa adversarilor din top 10 ATP”, a spus foarte emoţionat Andrei la finalul partidei.

Înaintea partidei cu uruguayanul Cuevas, Andrei a ţinut să-şi arate respectul către tatăl său, Gheorghe Pavel, cel care i-a ghidat cariera în anii copilăriei. „Cneazul“ a sărutat o minge şi i-a trimis-o părintelui său în tribunele arenei centrale, acesta înapoind-o cu multă emoţie.

Vezi programul BCR Open Romania 2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s