Roger Federer, spectacol la US Open


Elveţianul a reuşit azi-noapte cea-a de-a şasea calificare consecutivă în finala turneului US Open, trecând în trei seturi (7-6(3), 7-5, 7-5) de sârbul Novak Djokovic într-o partidă spectacol.

Cei doi jucători şi-au disputat punctele de la egal la egal mare parte din cele peste două ore şi jumătate ale meciului, însă diferenţa a fost făcută, se pare, de atitudinea celor doi.

În timp ce Djokovic a lăsat impresia că nu reuşeşte să se concentreze suficient de mult pentru a-l învinge pe elveţian, făcând chiar duble greşeli în momente vitale ale meciului, de partea cealaltă, Federer a fost într-o formă de zile mari, atacând deseori la fileu şi reuşind retururi spectaculoase, în aplauzele publicului.

Dovada supremă a fost lovitura spectaculoasă a elveţianului din finalul ultimului set, la scorul de 6-5 Federer reuşind să puncteze printre picioare, cu spatele la fileu.

“A fost cea mai tare lovitură care mi-a ieşit în viaţa mea”, a recunoscut campionul en-titre imediat după încheierea partidei. “Am mai încercat-o la antrenamente, dar nu îmi reuşeşte niciodată”, a glumit Federer, spre amuzamentul publicului.

“A fost un meci incredibil şi m-am distrat foarte mult”, a continuat acesta, complimentându-l pe adversarul său, despre care a afirmat că a jucat foarte bine.

Cu toate acestea, semifinala de la US Open a însemnat cea de-a treia înfrângere a lui Djokovic în faţa lui Federer la US Open şi poate cea mai elocventă, cu toate că sârbul l-a învins şi pe elveţian în precedentele două întâlniri de anul acesta.

Elveţianul va încerca mâine să-şi apere titlul în faţa argentinianului Juan Martin Del Potro, cap de serie numărul 6, cel care l-a învins categoric în semifinale pe spaniolul Rafael Nadal, spulberând astfel speranţele publicului de a asista la finala mult visată Nadal-Federer.

Interesant este că, în cele şase finale în care a ajuns la US Open, Federer s-a confruntat întotdeauna cu un alt adversar.

Finala se va desfăşura pe arena Arthur Ashe, începând cu ora locală 16.00 (23.00,ora României), deşi programul ar putea fi modificat din cauza vremii capricioase de la New York.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s