Mandinga vine la Tuborg Green Fest


Mandinga este o trupa formata in prezent din 10 membri – Ella (voce), Alejandro (voce), Alex (trompeta, flaut si voce), Bazooka (timbales, percutie), Florin (bass si voce), Chupi (tobe, percutie, voce), Omar Secada (pian), Zach (saxofon), Tony (trombon) si El Nino (percutie). Mandinga a fost desemnata anul acesta drept trupa cu “cel mai bun show live” din Romania, la Premiile Muzicale Romanesti.

Timp de mai bine de 6 ani, trupa a detinut suprematia pe segmentul latino din Romania, fiind pionerii unui stil muzical extrem de apreciat in strainatate – balkan salsa, latino cu influente de folclor balcanic, plus influente din o sumedenie de stiluri de la salsa, la guajira, hip-hop, guajira funk, bolero, cha-cha, reggaeton, pana la R&B, latin house, calipso, latin hip-hop si chiar acid jazz.

Mandinga este prima trupa care a cantat balkan salsa in Europa de Est, presa numind acest stil muzical: “un bun exemplu pentru ce inseamna muzica lumii”.

De-a lungul carierei, Mandinga a lansat patru albume, care includ piese in limba romana, engleza si spaniola. Ce de-al doilea album, intitulat Soarele meu, a fost premiat cu Discul de Aur.

Din 2002 (anul infiintarii) si pana astazi, trupa a concertat in deschiderea unor artisti internationali precum Rafaga, Manolito Simonet y su Trabucco, dar si Live From Buena Vista – The Havana Lounge. Pe langa concertele din Romania, trupa a mai fost invitata sa isi prezinte show-ul in Bulgaria, Germania, Serbia, Polonia si Cuba.

Anul 2009 le-a adus membrilor trupei un turneu de 12 concerte prin tara, noi show-uri in strainatate (Bulgaria si Slovacia), precum si un nou premiu: “Best live in Romania”. De asemenea, in cadrul editiei de anul acesta a Festivalului de Jazz de la Sibiu, Mandinga a impartit scena cu celebrul Arturo Sandoval, alaturi de care a realizat un jam session de exceptie.

Discografie: De corazon (2003), Soarele meu (2005), Gozalo (2006), Donde (2008).

Vezi site-ul trupei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s