Suie Paparude canta la Tuborg Green Fest


Suie Paparude, pionierii muzicii electronice din Romania, si AB4, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ de la noi, vor concerta in cadrul Tuborg Green Fest, in Parcul Izvor din Capitala, informeaza Emagic. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie si va avea pe afis peste 15 artisti, printre care Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub, The Herbaliser si The Crystal Method. Accesul publicului este gratuit.

Infiintata in toamna lui 1993, Suie Paparude este una dintre cele mai cunoscute formatii din Romania si a fost, initial, o trupa de rock alternativ (new wave), alcatuita din cinci membri: un chitarist, un tobosar, un basist (Mihai Dobre) si un clapar (Mihai Campineanu).

In toamna anului 1994, Suie Paparude ramane in formula de doi, Mihai Dobre si Mihai Campineanu, iar un an mai tarziu incepe colaborarea cu DJ Vasile (altul decat MC Vasile, prietenul celor de la Zdob si Zdub). In aceasta componenta va fi lansat primul album, intitulat chiar Suie Paparude (1995).

Dupa ce DJ Vasile paraseste grupul, Suie Paparude lanseaza in 1997 albumul Salveaza-te, intens promovat de unul dintre primele videoclipuri profesioniste din Romania – Iarba verde de acasa, in regia lui Tudor Giurgiu.

In septembrie 1998 , trupa revine la formula de trei, prin cooptarea lui DJ Niky4, un mai vechi colaborator, alaturi de care lanseaza maxi-single-ul Musca. DJ Niky4 paraseste trupa in mai 1999, iar in primavara anului 2000, Suie Paparude lanseaza albumul Urban, care include doua colaborari cu Loredana, pentru piesele Gratie si Departe, precum si o mutatie la nivelul sound-ului, puternic influentat de stilul dub.

In toamna lui 2002, Suie Paparude incepe colaborarea cu Junkyard prin doua piese, Atac la persoane si Paparuda digitala, incluse pe albumul Atac la persoane, lansat in aprilie 2003. Scandalos apare pe piata in decembrie 2004, iar primul single de pe album, Pentru inimi, ajunge in primele locuri in topurile radio.

In 2007, trupa participa la prima editie B’ESTFEST si lanseaza A fost odata, un nou single si un nou videoclip, urmat de albumul cu acelasi nume in ianuarie 2008.

La inceputul anului 2009, Junkyard paraseste Suie Paparude, iar trupei i se alatura la voce Bean, fost membru Blanoz, “racolat” de Suie dupa ce l-au vazut cantand live alaturi de NSK. In prezent trupa lucreaza in actuala formula la noi piese, pregatind lansarea unui alt album, cel mai recent single Suie Paparude, Cea mai buna zi, devenind intre timp un imn al verii 2009.

Discografie: Suie Paparude (1995), Salveaza-te (1997), Musca (1998), Urban (2000), Atac la persoane (2003), Scandalos (2005), A fost odata (2008).

Printre cele mai cunoscute piese ale trupei se numara Pentru inimi, Armada Verbala, A fost odata, Cea mai buna zi si Ajutor.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s