Se intampla in Bucuresti 3-9 august


Premiera filmului “The Taking of Pelham 1 2 3”, spectacolul cu piesa de teatru “Adio, Carmen!” şi concertul trupei Luna Amară se numără printre cele mai interesante repere din agenda culturală bucureşteană pentru săptămâna 3- 9 august.

Luni, 3 august, începând cu ora 20.00, bucureştenii pot urmări, la Green Hours, piesa “G.O.D”, o producţie a Teatrului LUNI. Spectacolul, în regia lui Marcel Ţop, aduce în discuţie problemele unui sistem marcat de ipocrizie, false nevoi şi vedetism, care cultivă întreţinerea iluziei libertăţii prin strategii care ţin de marketing şi publicitate. Din distribuţie fac parte actorii Toma Dănilă şi Marius Bodochi. Preţul unui bilet este de 15 lei.

Marţi, 4 august, la cinematograful The Light Cinema, din Capitală, are loc proiecţia în variantă 3D a filmului “Călătorie spre centrul Pământului” inspirat din romanul omonim, al lui Jules Verne. Pelicula este regizată de Eric Brevig şi îi are în rolurile pricipale pe actorii Brendan Fraser, Anita Briem şi Josh Hutcherson. Acţiunea filmului se concentrează în jurul călătoriei organizate la iniţiativa lui Trevor (Brendan Fraser), după ce acesta descoperă, într-un exemplar al romanului lui Jules Verne “Călătorie spre centrul Pământului”, câteva note lăsate de fratele său, dispărut într-o expediţie. Trevor urmează instrucţiunile şi pleacă în Islanda, alături de Sean, nepotul său, şi Hannah, o cercetătoare. Cei trei ajung într-un tunel care-i duce spre centrul Pământului, unde întâlnesc animale dispărute de mult, printre care şi un Tiranozaur.

Miercuri, 5 august, pe terasa La motoare, se va juca spectacolul “Adio, Carmen!”, o adaptare a Teatrului de Comedie după piesa “Dacă ăla e cu aia, ai’a lui cu cine-o fi?” de Cornel Mimi Brănescu, în regia lui Titus Scurt. Distribuţia îi include pe Adelaida Zamfira, Andreea Gramoşteanu, Mirela Zeta şi Doru Bem (rol împărţit cu Florin Lăzărescu). Spectacolul prezintă, într-un registru comic, povestea a trei femei în viaţa cărora există un singur bărbat. Spectacolul se va juca începând cu ora 21.00, iar preţul unui bilet este de 20 de lei.

Joi, 6 august, bucureştenii sunt invitaţi, începând cu ora 19.00, la o seară de muzică celtică şi irlandeză, la Biblioteca Naţională a României. Concertul face parte din proiectul “Estivalul de Chitară”, organizat de Asociaţia Culturală Kitarodia în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, şi sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Proiectul se află la prima ediţie. Accesul la spectacol este gratuit.

Vineri, 7 august, va avea loc premiera filmului The Taking of Pelham 1 2 3 în cinematografele bucureştene. Pelicula este regizată de Tony Scott şi îi are în rolurile principale pe Denzel Washington şi John Travolta. Povestea care a stat la baza filmului este cât se poată de comună pentru filmele americane de acţiune. Walter Garber (Denzel Washington), angajat la metroul din New York, asistă la un atac terorist asupra unui tren. Ryder (John Travolta) şi grupul său pun stăpânire pe un tren de metrou şi, cu un plan bine pus la punct, ameninţă să omoare toţi pasagerii, dacă în interval de o oră nu primesc cinci milioane de dolari. Tensiunea sporeşte pe măsură ce autorităţile se dovedesc incapabile să reacţioneze. În final, mafiotul Ryder ajunge să negociaze direct cu Walter, angajatul de la metrou, preţul ostaticilor. Acesta este primul proiect în care s-a implicat John Travolta după moartea fiului său şi, tot pentru prima dată, joacă alături de Denzel Washington. Filmul, care a fost deja lansat în Europa, este un remake după ecranizarea din 1974 a cărţii scrise de John Godey- care îl avea în rolul principal pe Walter Matthau.

Sâmbătă, 8 august, iubitorii de muzică rock îi pot vedea în concert pe membrii trupei Luna Amară, formaţie originară din Cluj-Napoca şi fondată în 1999 sub numele de Tanagra Noise de către Nick Fagadar (voce, chitară), Gheorghe Farcaş (chitară bass). La scurt timp, alţi artişti au completat trupa, elementele nou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rar întâlnit în muzica rock, fiind trompeta (interpretată de Mihnea Blidariu). Printre cele mai cunoscute piese ale trupei se numără “Roşu aprins”, “Chihlimbar” şi “Unghii de drac”. Concertul va avea loc în clubul El Grande Comandante, începând cu ora 22.00, iar preţul unui bilet este de 15 lei.

Duminica, Attila Weinberger, cunoscut sub numele de scenă AG Weinberger, promotorul blues-ului american în România, va concerta, începând cu ora 20.00, în Parcul Sebastian din Bucureşti, în cadrul proiectului “Cartier de vară” al Centrului de Proiecte Culturale ArCub. AG Weinberger a făcut, la mijlocul anilor ’80, trecerea de la chitarist rock, la chitarist de blues, promovând de atunci acest gen muzical. În 1986 îşi începe cariera de solist blues, înfiinţând împreună cu renumitul pianist Harry Tavitian, cu Corneliu Stroe (baterie) şi cu Cătălin Rotaru (chitară bas) prima formaţie de blues din România – Transylvanian Blues Community. În iulie 2006, Weinberger îşi lansează albumul cu numărul patru, “Nashville Calling”, o premieră pentru piaţa muzicală din România, acesta fiind primul album de blues al unui artist român înregistrat şi produs în totalitate în Statele Unite ale Americii.

Vezi ce ai pierdut: Se intampla in Bucuresti 27 iulie-2 august

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s