Ferrari, McLaren si altii vor sa infiinteze un alt campionat


Actualul campionat de Formula 1 va ramane fara principalii competitori dupa ce opt echipe si-au anuntat intentia de a parasi competitia si de a pune la punct un alt campionat pentru sezonul 2010. “A devenit clar ca nu mai putem face niciun compromis si refuzam inscrierea in noua editia a F1 din 2010”, au anuntat oficialii Formula One Team Association.

Echipele au refuzat sa se inscrie in campionatul din sezonul urmator. Nu avem alta alternativa decat sa incepem pregatirile pentru o noua competitie“, au declarat reprezentantii echipelor care vor sa se retraga din cauza noilor reguli impuse de Max Mosley.

Dupa o intalnire de patru ore, joi noaptea, Brawn GP, Ferrari, McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber, Red Bull Racing si Toro Rosso au anuntat ca vor concura intr-un campionat rival cu Formula 1.

De la infiintarea asociatiei FOTA, echipele au colaborat pentru a incheia contracte cu FIA si cu detinatorul drepturilor comerciale si pentru a dezvolta si imbunatati acest sport”, au spus cei de la FOTA intr-un comunicat de presa. “Fota este mandra ca a reusit sa foloseasca cele mai bune metode pentru o reducere substantiala a costurilor in istoria acestui sport“.

Asociatia echipelor de F1 critica aspru conducerea FIA. “Dorintele celor mai multe echipe sunt ignorate. A devenit clar ca nu mai putem face niciun compromis si refuzam inscrierea in noua editia a F1 din 2010”. Mai mult, cei de la Fota au dat detalii clare despre noul campionat de Formula 1: “Competitia va avea o conducere complet transparenta, un singur set de reguli, va incerca sa incurajeze noile echipe si sa asculte doleantele fanilor, inclusiv sa propuna oferte mult mai ieftine spectatorilor din intreaga lume, partenerilor si altor colaboratori“, au completat cei de la FOTA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s