Roger Federer, triumfator la Roland Garros


Foto: ESPN

Foto: ESPN

Elveţianul Roger Federer a declarat duminică, după triumful de la Roland Garros, că succesul de la această ediţie a celui de-al doilea turneu de Grand Slam al sezonului reprezintă cea mai importantă victorie din cariera sa, deoarece a consemnat o premieră pentru el.

Pentru mine, aceasta a fost cea mai importantă victorie din cariera mea. Nu mi-a fost uşor să îmi înving emoţiile, dar am reuşit să depăşesc o mare presiune. Acum, pot să joc liniştit în restul carierei. Nimeni nu-mi va mai spune că nu am câştigat turneul Roland Garros”, a spus Federer, care a avut un mesaj şi pentru învinsul său, Robin Soderling: “Ştiu că este greu să pierzi o finală, am simţit-o şi eu, însă Soderling are înainte tot viitorul”.

Federer, care a izbucnit în lacrimi la finalul meciului şi a plâns şi în timp ce îşi ţinea discursul, a declarat că dedică acest trofeu soţiei sale, părinţilor săi, care au făcut tot posibilul ca el să ajungă un jucător de tenis, precum şi tuturor celor care l-au ajutat să trăiască bucurii pe teren. Trofeul i-a fost înmânat lui Federer de fostul mare campion Andre Agassi, ultimul jucător care a reuşit, înaintea elveţianului, să câştige cele 4 turnee de Grand Slam.

De partea cealaltă, finalistul Robin Soderling a declarat: “Mulţumesc pentru acest turneu minunat. A fost multă presiune pe umerii mei din partea publicului, dar m-a şi sprijinit mult. Nu ştiu cum să vă mulţumesc. Am glumit cu antrenorul meu înaintea meciului şi i-am spus că nimeni nu mă poate învinge de 10 ori la rând. Am greşit“, a spus suedezul, referitor la faptul că Federer îl învinsese în precedentele 9 întâlniri.

Tenismenul elveţian Roger Federer a câştigat duminică în premieră turneul Roland Garros şi a devenit al şaselea tenismen din istorie care îşi trece în palmares toate cele patru turnee de Grand Slam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s