Sony da replica celor de la Microsoft: The PlayStation Motion Controller


Dupa ce am aruncat o privire asupra lui Project Natal, noul sistem de control al consolei Xbox 360, care implica doar utilizarea miscarilor, gesturilor si vocii, iata ca si Sony pregăteşte propriul motion controller, care are la bază camera pentru PlayStation 3, PS Eye. Compatibil cu PlayStation 3, acesta poarta numele de The PlayStation Motion Controller.

Aceasta va fi capabilă să urmarească mişcările în spaţiu ale unui controller realizat în stilul Wiimote-ului de la Nintendo, însă cu o precizie fantastică. Deşi inginerii de la Sony au afirmat că avem de-a face doar cu un prototip al acestui controller, demonstraţiile realizate cu ajutorul acestuia au fost impresionante. Spre deosebire de concurenţă, Sony a ales să prezinte noul motion controller în situaţii reale de joc, fiind oferite demonstraţii ale noii metode de control pentru genurile FPS, RTS sau hack and slash.

Senzorul Sony este atât de precis încât autorii demonstraţiei au putut să-şi scrie fără probleme numele pe ecran folosind noul controller. Noua tehnologie Sony va fi lansată cel mai probabil în primăvara anului 2010. Controllerul Sony este un răspuns direct la provocarea lansată de Nintendo cu Wiimotion+, avantajul fiind evidenta superioaritate grafică a consolei PS3. Un lucru îmbucurător faţă de Proiectul Natal al celor de la Microsoft este accentul deosebit pus de Sony pe prezentarea unor situaţii reale din jocuri hardcore şi nu titluri casual sau inteligenţe artificiale a căror veridicitate stă sub semnul întrebării.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s