Microsoft ‘Project Natal’


Cu ocazia târgului de jocuri video E3 (Electronic Entertainment Expo), Microsoft a anunţat Natal, noul accesoriu pentru XboX 360. Din punct de vedere al controlului, aceasta vine radical schimbată faţă de ce oferă actuala consolă Xbox, în sensul că gigantul din Redmond a renunţat la controller în favoarea unui senzor de mişcare foarte complex. Personajele/ obiectele vor fi controlate gestual, într-un mod asemănător cu cel întâlnit la jocurile Wii. Senzorul integrat este capabil să recunoască mişcările într-un spaţiu 3D.

Camera poate capta imagini în detaliu, astfel că printre implementările Microsoft regăsim şi autentificarea facială, bazată pe o tehnologie de recunoaştere a trăsăturilor feţei subiectului. Gigantul din Redmond a lucrat la un modul similar şi pe partea de audio, acolo unde a introdus un sistem de comenzi vocale.

Viitorul accesoriu Natal urmează să primească un preţ şi o dată de lansare. Microsoft mai ţine un pic în tensiune pasionaţii de console. Unele surse vorbesc despre o apariţie pe piaţa spre finele lui 2010 şi un preţ de aproximativ 200 $.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s