Conferinta de presa Sport Arena Streetball 2009


În perioada 29-31 mai, peste 1.000 de baschetbalişti amatori şi profesionişti vor participa la competitia de la baza Sport Arena din Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Invitatii prezenti la conferinta de presa prilejuita de debutul editiei 2009 a celui mai mare turneu de baschet in aer liber din Romania, Sport Arena Streetball, au fost: Carmen Tocala (Presedinta Federatiei Romane de Baschet), Octavian Bellu (secretar de stat MTS), comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, alături de căpitanul echipei naţionale de baschet a României, Virgil Stănescu. De asemenea, ca invitat special a fost Vlad Ardeleanu, cistigatorul din 2008 a turneului Sport Arena Streetball.

Citeva noutati si stiri de ultima ora:
Anul acesta se va juca non-stop. In timpul noptii se vor intrece 16 echipe de cate 5 jucatori, jucatorii trebuind sa aiba minim 18 ani. La această ediţie se vor întrece baschetbalişti amatori şi profesionişti din toată ţara. În turneu s-au înscris şi echipe din Grecia şi Serbia. Printre vedetele care au confirmat prezenţa la acest turneu se numără şi căpitanul

Echipei Naţionale de Baschet Masculin a României, Virgil Stănescu. El a mai participat in urma cu 2 ani la unul din turneele Sport Arena Streetball, pe care l-a cistigat in cele din urma. „M-am pregătit un an întreg în Rusia pentru campionatul de baschet în aer liber de la Bucureşti“, a declarat, astăzi, râzând, Virgil Stănescu. „Pentru mine, baschetul este singurul sport care te ţine cu capul sus, iar streetbalul… Ei, bine, de aici am plecat, aici mă întorc“, a explicat căpitanul Naţionalei României.

Si nu in ultimul rind participantii vor putea beneficia gratuit de masaj de refacere oferit de Ben Gay astfel incit sa isi poata maximiza performantele sportive.

În două zile s-au înscris peste 1.000 de oameni. Se pare că cea de-a cincea ediţie a campionatului naţional de streetball va avea succes, dacă ţinem cont de faptul că, în doar două zile de la deschiderea sesiunii de înscriere pentru acest prim turneu, locurile disponibile sub panou au fost ocupate.

„Peste 200 de echipe formate din trei jucători şi o rezervă s-au înscris în primele două zile. Facem tot posibilul să lărgim numărul de echipe care intră sub panou, aşa că am venit cu ideea de a juca şi noaptea. Doar că echipele care vor juca noaptea vor fi formate din cinci jucători care trebuie sa aiba peste 18 ani. Practic, din dimineaţa zilei de vineri până duminică noaptea-târziu, se va juca non-stop pe terenurile din Politehnică“, ne-a explicat Vlad Constantinescu, organizatorul campionatului.

„Eu cred că efectul acestui fenomen, streetballul, se va vedea în timp. Sunt mulţi cei care vor să joace «între blocuri». Streetballul în România este ceva altfel decât îl fac ceilalţi. Este un melanj între anonimi care vin să-şi arate talentul şi sportivi profesionişti care vin să-i înveţe pe cei mici şi să le arate unde pot ajunge“, a explicat Octavian Bellu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

„Cred că fenomenul social este mult mai important decât perspectiva de a descoperi un Shaquille O’Neal în variantă românească. Nu mă îndoiesc, însă, că probabil vom descoperi un Shaquille printre aceşti tineri“, a mai spus Bellu.
Prezent la conferinţa de deschidere a turneului, celebrul comentator sportiv Cristian Ţopescu a recunoscut că, atunci când vine vorba de baschet, va fi întotdeauna subiectiv. „La noi acasă se vorbeşte mult de baschet. Sunt tatăl unui fost jucător profesionist de baschet şi, totodată, tatăl unui puşti de 10 ani, mezinul nostru, care joacă şi el într-o echipă de copii. Chiar dacă sunt subiectiv, cred că baschetul este sportul cel mai complet dintre toate. Îţi antrenează mintea şi trupul, în egală măsură, şi este şi un sport de echipă. În ceea ce priveşte competiţia de streetball, mă bucur că sunt jucători profesionişti antrenaţi în ea. Puterea exemplului este, până la urmă, cea mai importantă într-o ţară în care se vorbeşte foarte mult, dar se trece greu graniţa dintre vorbă şi faptă.“

Cea mai bună arenă în aer liber din Europa de Est
Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a anunţat că, până în luna septembrie, alte şapte municipii din România vor avea baze sportive la standarde internaţionale, după modelul Sport Arena din Politehnica Bucureşti. „Nu vor fi construite baze sportive, să nu înţelegeţi gresit, ci vor fi renovate bazele care există şi aduse la standarde internaţionale, pentru că în ziua de azi nu se mai investeşte în sport aşa cum se făcea odată“, a explicat Carmen Tocală.

„Am prezentat la FIBA proiectul Sport Arena din Politehnică şi au spus că este cea mai bună arenă de sport în aer liber din Europa de Est“, a dezvăluit preşedintele Federaţiei Române de Baschet.

La conferinţa de deschidere a fost prezent şi Vlad Ardeleanu, căptitanul Echipei Verzi, cea care a câştigat anul trecut turneul Masters al Streetball Sport Arena. Actualmente jucător profesionist la Rapid, Vlad a declarat, râzând, că, dacă ar fi fost după el, campionatul de anul acesta nu s-ar fi organizat. „Îmi pare chiar rău că se organizează un campionat anul acesta. Dacă nu se făcea, puteam să rămân cu titlul de campion la Streetball Sport Arena pe care l-am câştigat anul trecut. În condiţiile astea, va trebui să lupt să-mi păstrez titlul“, a explicat gluma Vlad Ardeleanu.
Top 10 cele mai trăsnite echipe

La fiecare turneu, se inscriu echipe cu nume dintre cele mai originale. Într-un top 10 al celor mai trăsnite nume de echipe înscrise în competiţie se află: „Criza ne-a lovit, de aia am venit!“, „Jeana, Geta şi Lenuţa“, „Brigada Biscuite“, „Aragazele Zburătoare“, „Hackerii de Interfoane“, „Catapulta cu Chiftele“, „Exterminatorii de Scaieţi“, „Nu ne-am pus nume prea lung doar ca să enervăm ci şi pentru că ne place“, „Pensionarii Asiguraţi“ şi „Vine Bacul!“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s